Manuele therapie Den Bosch

Een manueel therapeut heeft na zijn studio fysiotherapie nog eens een driejarige, universitaire studie gedaan en is dus beter geschoold dan een fysiotherapeut. Mensen met chronische klachten die niet genoeg baat hebben bij normale behandelingen van een fysio zouden dus eens een manueel therapeut kunnen proberen, en dat kan in vrijwel elke stad, manuele therapie in Den Bosch bijvoorbeeld, voor als je daar in de buurt woont. Daar zitten diverse praktijken voor fysiotherapie waar je dus ook terecht kunt voor manuele therapie in Den Bosch. Wat het grootste verschil is tussen een fysiotherapeut en een manueel therapeut is dat de tweede je ook kan kraken. Dit wil zeggen dat de therapeut met kracht de lucht tussen de wervels uitduwt en ze terug op hun plek duwt. Hij is er namelijk in getraind bepaalde verstoringen op te merken in je gewrichten, spieren en zenuwen, welke met simpele handgrepen en kraakbewegingen op te heffen zijn.

Manuele therapie in Den Bosch combineren met fysiotherapie

Wat vaak het beste helpt, wat je klacht ook is, is de manuele therapie in Den Bosch combineren met fysiotherapie. De manueel therapeut kan je kraken (dit wordt ook wel manipulatie genoemd) en met de fysiotherapeut ga je vervolgens aan de slag met diverse, gerichte oefeningen. Deze versterken bepaalde spiergroepen, waardoor je klachten kunnen verminderen of zelfs verdwijnen. En doordat de manuele therapie in Den Bosch de manipulaties heeft uitgevoerd is de doorbloeding verbeterd, waardoor de oefeningen die je doet meer effect hebben en je sneller herstelt.

Manuele therapie verlicht direct

Veel mensen gaan regelmatig terug naar hun manueel therapeut, zeker als ze chronische pijnklachten hebben. De manipulaties die deze uitvoert verlichten namelijk vaak direct. Dit kan een enorme opluchting geven en geeft direct ruimte op de plek waar de manipulatie is uitgevoerd. In combinatie met de juiste oefeningen en eventueel massage van de spieren kan manuele therapie een groot effect hebben, terwijl het in feite enkel kraken is.