Fysio

Er kunnen klachten aan je banden, spieren, gewrichten en zenuwen ontstaan. Het bewegingsapparaat functioneert dan niet meer goed. Tijdens een eerste bezoek aan een fysiotherapeut zal hij de klachten onderzoeken. Ook zal hij vragen stellen. Vervolgens stelt hij een behandelplan op. Ook Fysiotherapie Den Bosch kan je klachten onderzoeken en behandelen.

 

Een specefiek behandelplan

Een fysiotherapeut moet voor iedere patiënt een specifiek behandelplan opstellen. Dit behandelplan wordt samen met de patiënt opgesteld. Iedere mens is anders. Elk lichaam reageert anders en elke klacht is anders, Daarom is ook ieder behandelplan anders. Na opsteling van het behandelplan worden de klachten door de fysiotherapeut behandeld. Bovendien wordt er aandacht besteed aan het voorkomen dat de klachten terugkeren.

De fysiotherapeutische behandeling

Wat wordt er gedaan tijdens de half uur tot een uur durende fysiotherapeutische behandeling? De patiënt wordt fysiek behandeld door de fysiotherapeut. Vaak moet de patiënt ook allerlei oefeningen doen. Het zijn oefeningen om meer kracht, coördinatie of lenigheid te krijgen. Uiteraard passen die oefeningen precies bij de klachten en bij het lichaam van de patiënt. Het zijn dus specifieke oefeningen.

De balans tusen belasting en belastbaarheid

Om goed te kunnen functioneren heeft een lichaaam een bepaalde hoeveelheid belasting nodig. Tijdens een bepaalde periode kan het lichaam een bepaalde (in)spanning verdragen. Dit wordt de belastbaarheid genoemd. Belasting en belastbaarheid moeten met elkaar in balans zijn. Is dat niet het geval? Dan kunnen er allerlei klachten ontstaan. Zowel een onderbelasting als een overbelasting kan klachten in stand houden. Wat doet een fysiotherapeut? Hij leert zijn patiënten hoe ze het evenwicht tussen individuele belasting en belastbaarheid zelf kunnen herstellen.

 

De kosten van een behandeling

Wat zijn de kosten van een behandeling door Fysiotherapeut Den Bosch? Fysiotherapie wordt niet vergoed door de basisverzekering. Ben je ouder dan 18 jaar en aanvullend verzekerd? Dan kom je wel in aanmerking voor een vergoeding. Het aantal behandelingen dat wordt vergoed kan per aanvullende verzekering verschillen. Aangeraden wordt om de polis van de aanvullende verzekering te raadplegen.