Koelbatterij

Bent u op zoek naar een oplossing voor het koelen van gas of lucht? Dan is een koelbatterij het product wat u nodig heeft.Voor vrijwel alle vormen van koelen kan een koelbatterij ontworpen worden. Er is ook veel materiaal beschikbaar om koelbatterijen te ontwerpen
Koelbatterijen kunnen ontworpen worden voor bijvoorbeeld: water. glycol, ammoniak, synthetische koudemiddelen, koolwaterstoffen en technische gassen. Ook is het mogelijk om met een koelbatterij koudemiddelen te koelen.  Wanneer u een koelbatterij aanschaft is het goed om een drubbelvanger achter de koeler te plaatsen en lekbak onder de koeler. De drubbelvanger en de lekbak worden meegeleverd en gemonteerd in het koelbatterijframe. De drubbelvanger is gemaakt van RVS.
Hieronder wordt uitgelegd wat een koelbatterij is en welke vormen van koelbatterijen er zijn.

 

De standaard versie van de koelbatterij

De standaard koelbatterij worden gemaakt van koperen buizen, aluminium, lamellen en gegalvaniseerd plaatstaal. De aansluitingen van de koelbatterijen hebben gasdraad, flenzen of Victualic groeven

Deze koelbatterij wordt geïnstalleerd in de horizontale luchtpijp. De diepte, breedte en lengte van de koelbatterij aangepast worden aan de wensen van de klant.

 

Een koelbatterij met dubbelwandige pijpen geven extra zekerheid


Wanneer er voorkomen moet worden dat lucht of gas in contact komt met andere vloeistof is het goed om te kiezen voor koelbatterijen met dubbelwandige pijpen.
Elke pijp van de dubbelwandige pijpen van de koelbatterij heeft twee coaxiale pijpen die er voor zorgen dat er geen eventueel lekkende vloeistof uit de binnenste pijp naar buiten kan komen.

 

Luchtbehandelingskast

Koelbatterijen worden vaak geplaatst in een luchtbehandelingskast. Om de juiste koelbatterijen voor luchtbehandelingskasten is het noodzakelijk om het thermische vermogen en de temperatuurspecificaties te weten.
Wanneer in een luchtbehandelingskast de toe- en afvoerlucht niet op of naast elkaar kunnen worden geplaatst, kan er een twin coil systeem worden geplaatst om toch aan de Erp eisen te voldoen.

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan van een koelbatterij!